Wij zijn 24/7 bereikbaar voor een melding van overlijden op 06 39507245

Uitvaartverzorging Erika

  • Home
  • Uitvaartverzorging Erika

Een overlijden, wat nu?

Hoe gaan wij om met de situatie ten aanzien van het coronavirus?
Het coronavirus legt momenteel een grote druk op de samenleving. In de uitvaartbranche zijn ook voorzorgsmaatregelen genomen door het RIVM. Deze maatregelen kunnen steeds veranderen en wij houden ons hier goed van op de hoogte.
Als u ons belt voor een melding van overlijden dan bespreken we op dat moment wat de stand van zaken is. Wij komen gewoon bij u thuis voor de uitvaartbespreking. Als er een corona indicatie is bespreken we de mogelijkheden met u hoe we met elkaar het afscheid gaan vormgeven en begeleiden.
Het is momenteel mogelijk om met 30 personen een uitvaart te laten plaatsvinden. Een condoleance met catering is toegestaan. Er zijn zijn vele mogelijkheden om met deze nieuwe situatie om te gaan.
Laten we er voor elkaar zijn in deze uitzonderlijke periode.

Nadat iemand is overleden volgt een periode van intensief samenwerken waarin ik u, waar mogelijk, zorgen ontneem en waarin we steeds met elkaar bespreken wie wat doet. Ik informeer u uitgebreid over alle mogelijkheden zodat u de juiste keuzes kunt maken. We werken intensief met elkaar samen.

Melding van overlijden
U neemt na het overlijden contact op met een arts, deze moet eerst komen. Daarna kunt u contact opnemen met Uitvaartverzorging Erika. We bespreken op dat moment wanneer wij komen.

Verzorgen en opbaren
Wij verzorgen de overledene en u kunt, indien u dat wilt, hierbij helpen of aanwezig zijn. We bespreken met elkaar waar de overledene wordt opgebaard. Dit kan vrijwel altijd thuis. Als u een andere plek wilt dan zoeken we daar samen naar.

Gesprekken
Na het verzorgen en opbaren maken we een afspraak voor het eerste gesprek waarin we de wensen en idee�n voor het afscheid bespreken. Het is een tijd van keuzes maken. Met elkaar bespreken we: wordt het begraven of cremeren, in welke sfeer, op welke afscheidslocatie, hoe wordt de rouwkaart enz. Ik bied u rust en ruimte, zodat u bewust keuzes kunt maken. Aan mij de taak het overzicht te behouden en de tijd te bewaken.
In de dagen tot aan de uitvaart maakt u keuzes voor het rouwvervoer, bloemen, muziek, rituelen en komen we tot invulling van de afscheidsbijeenkomst. Steeds opnieuw bespreken we wat u doet en wat u van mij kunt verwachten.

Kinderen
Kinderen horen bij het leven en daarin zullen ook zij te maken krijgen met de dood. Het is bijzonder om te zien hoe soepel en levendig zij daar vaak mee omgaan. Soms zijn het de volwassenen om hen heen die de spanning brengen. Zij zetten de trend en bepalen hoe de kinderen met het afscheid om kunnen gaan. Het is goed om met elkaar na te denken welke mogelijkheden er zijn om de kinderen te betrekken bij het afscheid. Plek, aandacht en activiteiten voor hen, alle ruimte voor spontaniteit.

Dag van de uitvaart
En dan is het de dag van de uitvaart, het afscheid krijgt daadwerkelijk vorm. Ik ben er en zal actief en achter de schermen met u samenwerken om het tot een bijzondere dag te maken. Een dag om in liefde op terug te kijken, een dag waarop we een kostbaar leven herinnerd hebben.

Nazorg
Na ongeveer twee weken maak ik een afspraak met u om met elkaar na te praten en terug te kijken op het afscheid. Ook is er dan aandacht voor een mogelijk vervolg als een monument, urn en/of bedankkaart.

Een overlijden, wat nu?