Wij zijn 24/7 bereikbaar voor een melding van overlijden op 06 39507245

Uitvaartverzorging Erika

 • Home
 • Uitvaartverzorging Erika
Over Erika

Over Erika

Corona
Wij zijn er ook voor u in deze uitzonderlijke tijden.
Bij een melding van overlijden bespreken we wat er op dat moment mogelijk is. Omdat iedere situatie anders is en de voorzorgsmaatregelen regelmatig veranderen, bespreken we op dat moment wat mogelijk is.

Erika Wilders, professioneel en bezield uitvaartbegeleider, is het gezicht achter Uitvaartverzorging Erika: 'Voorafgaand aan mijn huidige werk heb ik mijn post HBO psychologie studie afgerond en 3,5 jaar in een hospice gewerkt. Vanuit de stervensbegeleiding ben ik in de uitvaartbranche terechtgekomen. Na een aantal jaren bij een landelijke uitvaartorganisatie te hebben gewerkt en 500 uitvaarten verder ben ik in 2011 mijn eigen uitvaartonderneming gestart. Ik voel mij thuis en op mijn gemak in dit werk. Het leert mij waar het in dit leven werkelijk om gaat. Het is bijzonder om in zo'n intense tijd met elkaar samen te werken. Ik zie verdriet om wat er was, maar ook om wat er niet was. Alles mag er zijn en krijgt de aandacht die nodig is. Binnengelaten te worden in een systeem van familie en vrienden die terugkijken op een uniek leven: ik ervaar dit als een verrijking in mijn leven. Hier kan ik de diepgang van het leven ervaren want het lijkt wel of de intensiteit van het leven het meest voelbaar is rondom de dood'.

Als we met elkaar om de tafel zitten luister ik naar wat er wordt verteld, stel mij open voor alle wensen en vraag door als dit nodig is. Soms legt een overlijden pijnpunten bloot, of vindt de familie het lastig om een eigen diepere wens rondom het afscheid te volgen. Ik merk dat ik hierbij een steun kan zijn. Nabestaanden benoemen mijn manier van werken als: professioneel, met oog voor de ander, inspirerend, ondersteunend, aanvoelend en bewustmakend van keuzes. Voor mij is het een uitdaging om zo met elkaar samen te werken dat iedereen tot zijn recht komt, waarbij de nabestaanden bepalen wat mijn rol is.
Een gedenkwaardige uitvaart verzorgen doe ik zeker niet alleen. We doen dit samen. Samen met de nabestaanden en met mijn kleine team dat bestaat uit enthousiaste, ervaren en toegewijde professionals.

Het uiteindelijk doel?

Een afscheid vormgeven waar u met liefde en trots op terugkijkt, waar een laatste herinnering ontstaat die een grote steun kan zijn bij de verwerking van het verdriet.

Het team van Uitvaartverzorging Erika
 • Erika Wilders
  Erika Wilders Eigenaresse

  Erika Wilders is het gezicht achter Uitvaartverzorging Erika: Voorafgaand aan mijn huidige werk heb ik post HBO psychologie gestudeerd en 3,5 jaar in een hospice gewerkt. Vanuit de stervensbegeleiding [...]

  Lees verder
 • Maya Mulder
  Maya Mulder Freelance uitvaartverzorgster

  Ik ben Maya Mulder en werk sinds 1 januari 2014 als freelance uitvaartverzorgster bij Uitvaartverzorging Erika. Mijn ervaring ligt vooral in de verzorging en stervensbegeleiding van oudere mensen. Na [...]

  Lees verder
 • Jack Formanoij
  Jack Formanoij Uitvaartondersteuner

  Ik ben Jack Formanoij, uitvaartondersteuner in het team van Erika. Mijn taken zijn o.a. de laatste verzorging, het opbaren, en overbrengen. Op de dag van de uitvaart rijd ik de rouwauto en assisteer w [...]

  Lees verder